Illustratie voor "Op de Yogamat". Buikhouding met bolster

Restorative Yoga

Wat is Restorative Yoga?
Restorative Yoga is een yogavorm die, doormiddel van een reeks houdingen, het herstellende vermogen van je lichaam aanspreekt. De houdingen worden 3 tot 8 minuten aangehouden. Tijdens de houdingen word je begeleid in het loslaten van alle opgebouwde spanningen. Stap voor stap word je meegenomen naar een steeds diepere ontspanning.

Wat is de invloed op je lichaam?
Restorative yoga is goed voor verlichting van stress, spanning en slapeloosheid. De les is geschikt voor iedereen die uit zijn hoofd in zijn lichaam wil komen en het zelfherstellende vermogen van het lichaam wil aanspreken. Het is een mooie tussenvorm tussen yoga en meditatie.

Voor wie is Restorative Yoga?
Iedereen kan meedoen en het transformerende en herstellende effect van restorative yoga ervaren. De poses zijn makkelijk mee te doen en daarom geschikt voor alle leeftijden. In elke les worden de poses duidelijk uitgelegd, waardoor je de diepe ontspanning, die restorative yoga te bieden heeft, kan ervaren. Er wordt gebruik gemaakt van props zoals: kussens, dekens, bolsters, deze zijn in de ruimte aanwezig.

Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?
Hatha Yoga is een fijne yogavorm, waarbij je je in de houding kan richten op zowel het lichaam als de geest. Door in bepaalde houdingen te gaan staan, zitten of liggen en daarbij met aandacht bij het lichaam blijft, zul je steeds duidelijker de verbinding tussen lichaam en geest gaan ervaren.

Wat is de invloed op je lichaam?
Hatha yoga is net als Restorative yoga goed voor verlichting van stress, spanning en slapeloosheid. De les is geschikt voor iedereen die uit zijn hoofd in zijn lichaam wil komen.

Voor wie is Restorative Yoga?
Aan deze lessen kan iedereen meedoen. De houdingen worden duidelijk uitgelegd, en er zal meegekeken worden hoe jij in de houding staat, waardoor als het nodig is, jij jouw houding kunt aanpassen. De oefeningen zijn voor beginners. Je kunt gebruik maken van props zoals: kussens, dekens, bolsters, deze zijn in de ruimte aanwezig.

Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven van wat op de Yogamat te bieden heeft? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Op de Yogamat logo-staand

Datum en Tijd

Datum/Tijd Yogavorm
05/03/2020
20:30 – 21:30
HathaYoga
Bij: Op de Yogamat
12/03/2020
20:30 – 21:30
Restorative Yoga
Bij: Op de Yogamat
19/03/2020
20:30 – 21:30
Hatha Yoga
Bij: Op de Yogamat
26/03/2020
20:30 – 21:30
Restorative Yoga
Bij: Op de Yogamat
02/04/2020
20:30 – 21:30
Hatha Yoga
Bij: Op de Yogamat
09/04/2020
20:30 – 21:30
Restorative Yoga
Bij: Op de Yogamat
16/03/2020
20:30 – 21:30
Hatha Yoga
Bij: Op de Yogamat

Reserveer hier je plek

of stuur een mail naar:
opdeyogamat

Prijzen

Introductieles 5,-
Losse les  10,-
Strippenkaart 5 lessen (7 weken geldig) 40,-
Strippenkaart 10 lessen (12 weken geldig) 75,-

Locatie

Wickenburghseweg 40
3997 MV Het Goy

Wie is Op de Yogamat

Op de Yogamat is Lyan Appel. Lyan is, als zovele in dit tijdsgewricht, een zoekende ziel. Al zoekende is zij uiteindelijk terecht gekomen bij Vipassana meditatie, waar zij het gevoel had thuis te komen. Inmiddels beoefent zij deze meditatie 25 jaar en gaat ze één keer per jaar naar een centrum om tijdens een tiendaagse een stukje bewustwording op te zoeken, te leren en zich helemaal onder te dompelen in stilte. Later is pas de yoga erbij gekomen, dit omdat er bij haar een behoefte ontstond om meer mensen de weg uit het hoofd naar het lichaam te wijzen. Eerst heeft Lyan een Hathayoga opleiding gevolgd en daarna is zij Yin Yoga gaan doen. Omdat het er bij haar niet zozeer om gaat welke lichamelijke oefeningen je doet, maar meer om de combinatie lichaam en geest, is ze zich gaan richten op restorative yoga.

Wil je graag een keer meedoen met de les? Dat kan. Voor een proefles betaal je 5 euro en kun je kijken of Restorative Yoga iets voor je is. Reserveer wel even, om zeker te zijn van een plekje.